Alla inlägg under april 2010

Av Anita - 11 april 2010 20:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Anita - 11 april 2010 20:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Anita - 10 april 2010 20:00

Jag vet inte om mina fingrar är så gröna men jag testar dem nu för fullt.

Jag har nämligen sått lite fröer i vår. Tagetes, tomater och rosenböna har jag börjat med. Sedan finns det lite fler fröer som jag hoppas få inspiration att friså senare när det är frostfritt ute.

Oerfaren som jag är i trädgårdsvärlden så ser det ut som jag sått tagetes så jag ska klara mig i alla fall. Hälften av tagetesplantorna är nu omskolade och då har jag satt om 22 plantor! Jag tänkte nog att alla fröerna inte skulle ta sig och växa upp men det har de minsann gjort! Men det är bra att ha lite att kunna misslyckas av också man vet aldrig vad som kan hinna hända innan sommaren.


Lite råd har jag ringt och fått av faster också. Omplantering av Tagetes sker när de fått ett bladpar utöver groddbladen (eller vad de nu kallas?). Sedan ska man nypa bort ett blad när det blivit 4 riktiga blad på plantan. Första blomknoppen ska nypas bort för att plantan ska bli kraftigare. Annars var de tydligen lättodlade och krävde endast vatten och lite näring. Hoppas jag förstod allt rätt och att det går vägen. Roligt är det i alla fall!


     

Gick fint att så fröerna i äggkartong och iskubslåda.


    

Bordet (och fönstret) kommer inte att räcka till sen när jag satt om resterande tagetesplantor och tomaterna... aja, kommer tid kommer råd. 

Av Anita - 9 april 2010 15:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Anita - 6 april 2010 16:32

Jag har blivit förkyld. Måste bara få klaga lite.

Hela påsken har bestått av jobb och vi har nu sett fram emot att åka upp till Brattbäcken över kommande helg för att ta det lugnt, umgås med familjen, fira världens goaste syskonbarn (jag är inte partisk), nosa på en nyfödding och prata förlossning och amning. Dessutom väntar en konferens i Stockholm på måndag och tisdag i palliativ vård där jag ska ställa ut en tryckeri-tryckt poster om det vetenskapliga arbetet jag gjorde om terminal sedering på distriktssköterskeutbildningen. Ska bli spännande!

Så nu vill jag bli frisk och fort ska det gå!


Dagen idag har mest bestått av vilande på varierande soffor, en tupplur, några alvedon, nässpray och näsdukar...hoppas på en bättre dag imorgon!



PS. Har förresten kompletterad påskbilds-inlägget med några ytterligare bilder om nån skulle vara intresserad :) DS.

Av Anita - 5 april 2010 18:52
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Anita - 5 april 2010 16:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Anita - 4 april 2010 17:40
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards